torstaina, lokakuuta 31, 2013

kulmakarvojen värjäys ja muotoilu

Sain houkuteltua mun serkun malliksi mulle kulmien värjäykseen ja muotoiluun, että saisin tehtyä postauksen aiheesta! Oon tehny yhden aikasemman postauksen kulmien värjäämisestä ja se löytyy tästä.

1. Alkutilanteessa kulmissa ei ollut yhtään väriä eikä mitään muotoa. Malli oli tottunut piirtämään kulmakarvat, koska muuten ne eivät näkyneet.

2. Koska en halua, että väri tarttuu ihoon kiinni, vaan pelkästään karvoihin, levitin vaseliinin koko kulmakarvan päälle. Tässä täytyy kuitenkin huomioida se, ettei väri tartu niin nopeasti karvoihin.

Sitten sekoitan värin ja levitän sen suunnilleen kulmakarvan päälle. Tässä vaiheessa ei tarvitse olla ollenkaan tarkka, kunhan koko kasvot ei oo värissä :D

3. Vanupuikolla kannattaa rajata väri haluttuun muotoon ja molemmat kulmat suunnilleen samanlaisiksi. Tämä vaihe helpottaa huomattavasti, kun alkaa nyppimään kulmakarvoja muotoon.

4. Halutun vaikutusajan jälkeen vedän vanupuikolla enimmät värit pois. Mallilla otti huonommin väri tuolta loppuhännästä, joten annoin sen vaikuttaa vielä vähän aikaa. Samoiten monesti voi olla, että värin pitää antaa vaikuttaa kauemmin alkukohdassa :)

5. Kulmakarvan muoto on aika helppo ymmärtää näin teoreettisesti, mutta käytännön toteutus on vaikeampaa. Kulman alkukohta on helpoin paikantaa ehkä silmän sisäkulman kohdalta. Kulmakarvan "kulma" taas tulee pupillin ulkoreunan kohdalle silmän katsoessa suoraan eteenpäin. Loppukohta tulee olla samalla viivalla nenänpielen ja silmän ulkonurkan kanssa.

Tietysti kaikilla ei ole niin ihanteellinen tilanne kuin tällä mallilla sattuu olemaan; kulma ei ala oikeasta kohdasta, karvoja ei ole paljoa tai loppuhäntä ei yllä tarpeeksi pitkälle. Tämä on kuitenki kulman klassinen malli. Tietysti sitten kasvojen muodon perusteella kulmakarvoilla voidaan tasapainottaa  kasvoja. Esim. pitkän malliseen kasvonmuotoon tehdään mielummin mahdollisimman vaakasuorassa olevat kulmakarvat, että pitkä vaikutelma saadaan katkaistua. Lisäksi jos silmät ovat todella lähellä toisiaan, kulmakarvat kannattaa nyppiä alkamaan hiukan kauempaa toisistaan ja vastaavasti, jos silmät ovat todella kaukana toisistaan, kulmakarvat voi olla lähempänä toisiaan.

6. Itse lähden tekemään kulmakarvoihin muotoa sisäkulmasta suoraan "kulma"-kohtaa päin nyppimällä. Tietysti kannattaa kattoa ettei nypi liian jyrkkää kulmaa. Sitten ku ollaan kohdassa, johon kulma kuuluisi olla, lähdetään nyppimään loppuhäntää suoraan alaviistoon. Apuna on tietenkin värjätty malli jo pohjalla. Toivottavasti kuvat vähän auttaa ymmärtämään :)

7. Kun olen nyppinyt kaikki näkemäni karvat, käyn vielä kulmien ympäristön läpi kulmakarvaveitsellä, jotta saadaan kaikki untuvakarvatkin pois. Tietysti parempi tekniikka tähän untuvakarvojen poistoon olisi esim. sokerointi, mutta veitselläkin onnistuu (lopputulos untuvakarvojen osalta ei tosin ole sitte niin kestävä).

8. Kulmakarvoja kannattaa leikata. Kaikki kulmakarvat pysyvät paremmin kuosissaan ja on siistimmän näköiset, jos niiden päistä saksasee millin tai kaks pois. Ehdottoman tärkeää tämä on niille, joilla on ihan kurittomat ja pitkät karvat, jotka ei asetu! Eli harjaa karvat ylöspäin ja saksase muutama milli karvojen päästä pois pienillä saksilla.

9. Vasemmalla värjätty ja nypitty kulmakarva ja oikealla pelkästään värjätty kulmakarva.

10. Sitten ku toinenkin on valmis, niin tässä lopputulos. Lisäsin alapuolelle vielä vertailun vuoksi alkutilanteen. Kulmakarvathan ei ikinä ole juuri samanlaiset, mutta melkein :) Väriksi mallille valikoitui tummanruskea, koska hiuksista löytyi tummuutta. Kulmia ei kannata kuitenkaan värjätä niin tummaksi kuin hiukset, vaan pääsääntönä yleensä toimii, että kulmat kuuluu olla juurikasvun väriset!
Palataan kulmakarvojen yhteyteen vielä myöhemmin, kun kerron niiden ehostamisesta. Mun mielestä kannattaa kuitenkin aina ensin värjätä ja muotoilla kulmat ennenku lähtee niitä vielä ehostamaan, koska työ helpottuu todella paljon. 

Jos tulee jotain kysyttävää, niin rohkeasti vain - yritän vastata parhaani mukaan :) -Mirka

2 kommenttia:

Elena kirjoitti...

Tämä oli kyllä todellakin valaiseva postaus. :) Pitäisi itsekin kokeilla tuota kulmakarvojen värjäämistä, vaikkei mulla noin vaaleat kulmat olekaan.

Mirka kirjoitti...

Kannattaa kokeilla! Jos ite värjää nii jos vaseliinin laittaa karvojen päällekin, niin ei suurta vahinkoa kyllä saa aikaan! :)