torstaina, helmikuuta 23, 2012

kulmienvärjäys

Värjäsin tossa tiistaina iteltäni kulmakarvat, ku oli päässy unohtuun tuo hommeli taas vähäks aikaa ja oli tosi vaaleet kulmat. Ajattelin sitte samalla kuvata ton koko prosessin :) Jotenka täältä pesee :D 

Värit mitä yleensä käytän, sopii oikeestaan suurimmalle osalle mun tutuille ja mulle. Elikkä RefectoCilin sinimusta sekä tummanruskea ja hapete ja sitte ihan kaupasta ostettu Dependin "tumman ruskea". Hapete ei eroa millään tavalla kaupan hapetteesta eli se on sen 3%, mutta oon käsittäny, että noitten ammattivärien ja kaupanvärien välillä pigmentissä on se ero. Eli siinä missä kaupanväreissä käytetään 15-20min vaikutusaikana, niin ammattiväreissä se on muutamia minuutteja (riippuu tietenki miten tummat haluaa). 

Itelleni käytän yleensä tummanruskeaa; saan sillä melkeen mustat, jos pidän kauemmin. Jos teen blondeille kulmat (niinku pikkusiskolle), niin käytän tuota kaupan "tumman ruskeaa", josta tulee vähä niinku vaalean ruskea ja mitään liian tummaa väriä ei pääse syntyyn kovinkaan helposti. Ostan kyllä seukkina RefectoCilin vaaleen ruskean, ku saan ton putilon tyhjennettyä. Sinimustaa laitan ripsiin, ku siitä tulee syvempi musta, ku pelkästä "mustasta". Siitä ei tuu yhtään sininen, niinku jotku pelkää. Vaseliinia en käytä huulille (ikinä), vaan suojaamaan ihoa kestoväriltä. Mulla on jostain syystä tollanen ROSE-vaseliini. En tiiä miks :D

Näitä värejähän on vaikka millasia, ja jos on esimerkiksi punasta tai punaseentaittavaa väriä hiuksissa, niin kannattaa tummanruskeen sekaan laittaa iha pikkasen punasta. Ja vaaleenruskeesta saa kestävämmän, ku laittaa harmaata hiukkasen sekaan jne.. 
 Step 1. Suojaa kulmakarvan ympäristö vaseliinilla. Jos väri tarttuu helposti ihoon kiinni tai pelkäät, että kulmista tulee liian tummat, niin laita myös kulmakarvojen päälle.
Step 2. Sekoita väri. Noin 1,5cm väriä ja n. 7 tippaa hapetetta. Jos sekotat esim. punasta joukkoon, niin sitä ei tarvi todellakaan laittaa paljoa (ehkä noin nuppineulanpään verran riittää). Sekota ihan tasaseksi vaikka vanupuikolla tai appelsiinipuutikulla.
Step 3. Mulla itelläni kaikista vaaleimmaksi jää aina kulmakarvoissa tuo ns. alkukohta. Laitan kumpaanki kulmakarvaan värit ensin vähäksi aikaa tohon kohtaan, että lopputuloksesta tulee tasanen.
Step 4. Levitä väri suunnilleen kulmakarvan päälle - ei tarvi huolehtia tarkkuudesta tässä vaiheessa.

Step 5. Rajaa väri vanupuikolla kulmakarvan ympäri, että lopputuloksesta tulee siisti ja väriä ei vahingossakaan tartu mihinkään ihoon. Tälleen on myös helppo muotoilla kulma jo valmiiksi haluttuun muotoon ennen nyppimistä.
Step 6. Sitte oottelet sen vaikutusajan erittäin kauniin näkösenä :) Jos et oikeen tunne miten sun karvat yleensä reagoi tohon väriin, nii voi välillä vähä vanupuikolla pyyhkästä ja kattoa onko väri tarttunu tarpeeksi - jos ei niin laita väri takasin siihen kohtaan siitä puikosta :D

Step 7. Ota enimmät värit pois ensin vanupuikoilla.

Step 8. Sitte hinkuta kostutetulla (ei märällä) vanulapulla värit ja vaseliinit pois. Jos on tosi tuuheat tai pitkät kulmakarvat, niin voi ottaa meikinpoistoainetta ja hinkuttaa vähä silläki, nii lähtee varmasti kaikki värit pois :)

Step 9. Värjäys valmis :) Väri saattaa vähä jäädä ihoon kiinni, jos ei oo laittanu karvojenki kohalle vaseliinia (sillon värikään ei tartu niin hyvin karvoihin), mutta sehän lähteepi pois ihosta sitte muutamassa päivässä.
Step 10. Sitte vaan nyppimään hajakarvat pois ja valmista! Kulmakarvoja voi myös leikata, jos ne on liian pitkät. Ei muutaku harjaat karvat ylöspäin ripsiharjalla ja leikkaat pikkusaksilla vähän karvojen "päitä" pois :D 

Niinku näätte, niin tossa mun kulmassa on tuo muoto jo valmiina ja se on helppo värjätä ja nyppiä. Mutta jos ihan oikeesti haluaa kulmakarvat oikeaan muotoon, niin suosittelen käymään ensin kosmetologilla/kampaajalla ja sitte ite ylläpitää niitä tälleen, jos osaapi :)

Terkuin, mirris

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä mieltä oot piirretyistä kulmakarvoista? :)

Mirka kirjoitti...

no ei niissä mitään vikaa ole, jos se kuuluu sun tyyliin :) Tietysti loppupeleissä jokainen päättää millaset kulmakarvat on hyvät omasta mielestä! Tunnenki monta, jotka niin tekevät ja mun mielestä se sopii niitten tyyliin erinomaisesti :)

Anonyymi kirjoitti...

Voi kiitos paljon tästä ku jaksoit tehdä tän! En ole koskaan värjänny itse kulmia kun en tosiaan tiedä miten ja pelottaa et se väri jää sitte kiinni sinne minne ei pitäis mutta nyt jos sitä uskaltais jo värjätäkkin kun oli näin hyvät ohjeet, kiitos!! :)

Mirka kirjoitti...

No ei muutaku kokeilemaan :) Laita eka vaikka vaseliini koko kulman päälle, niin ei tuu mitään yllätyksiä :)

Anonyymi kirjoitti...

Kauniit kulmakarvat sinulla. Itsellänikin oli vielä vuosi sitten. Nyt jostain syystä kulmakarvani ovat alkaneet tippua pois. Olen ihan kauhusta kankeana. Ja kun en koskaan ole tykännyt piirretyistä kylmakarvoista. Nyt joudun itse jatkamaan kulmakarvojani piirtämällä.. ei kiva.

Mirka kirjoitti...

höh, ompas kurjaa :( ootko kokeillu syödä jotain lisäravinteita? se vois auttaa. ja älä ainakaan nypi niitä liikaa, yritä kasvattaa ensin mahd tuuheaksi ja sitte nypi muotoon :)