torstaina, tammikuuta 26, 2012

you kissed my lips and you saved me

Uutena vuotena kylymissään

Huhhishuikkaa! Kyllä on ollu niin erikoinen viikko koulussa ettei mitään järkee! Tiistaina oli tosiaan koulutus Artdecolta, eilen oltiin Kemissä minimessuilla ja tänään oli Maria Galland-koulutus :) Huomenna meillä olis kaula- ja silmänympärysihonhoitoa, mutta joudun lähtemään aikasemmin. Lähetään Pohjanmaalle nimittäin. Kemissä (jee.....) oli ihan mukavaa. Siellä oli jonkuverran kaikkien sarjojen edustajia ja sitte oli tietty vähä messuhintoja.. Ite ostin vain yhen luomivärisiveltimen. Käytin tyttöjen kans Intialaisessa syömässä ja oli tosi hyvää ruokaa. Näytteitähän noita on kerääntyny jonku verran ja ei se auta, ku alkaa kokeileen! 

Mä tiedän, että kaikilla tulee korvista jo ulos tää vaalihömppä, mutta mua niin ärsyttää. Luulin tosissani, että tää Suomi olis jollain tapaa edes tasa-arvonen maa ja rasismi olis vähenemässä. Mutta ei... Miten täällä voi olla vielä niin paljon sellasia ihmisiä, jotka ei voi äänestää presidenttiehdokasta vain ja ainoastaan sen takia, että se on homo? Mun aivoihin ei vaan mahdu, että millä tavalla se ei olis samanarvonen ihminen ku kaikki muutkin. -Mirka

6 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

tottakai saman arvoinen ku muutkin ihmiset, ja varmasti myös yhtä pätevä presidenttiehdokas kuin esim. Sauli Niinistö, mutta onhan se jokseenkin "noloa" Suomelle, kun presidentti on homo. Mitä se kertoo Suomesta? Sen pitäisi olla Suomen "keulakuva", ja kun joissain maissa ei hyväksytä homoutta ollenkaan, niin mihin se johtais? Eikä myöskään ole kovin hienoa että linnanjuhlissa kaksi miestä kättelee vieraat, ja kaksi miestä tanssii yhdessä siellä..

Mirka kirjoitti...

toivottavasti luet tämän mun vastakommentin vielä :) Mun mielestä siinä ei ole mitään noloa, että on homo. Ei se tee meistä kaikista suomalaisista homoja, jos presidentti on homo. Eihän me kaikki olla naisiakaan, vaikka meillä on ensimmäinen naispresidentti? Pekka on erinomainen keulakuva Suomelle, koska hän on ulkopolitiikan ammattilainen.

Myös Saksan ulkoministeri ja Islannin pääministeri ovat homoseksuaaleja eikä heillä ole ollut ongelmia valtiovierailuilla. Ei mikään maa ole niin tyhmä, että vaarantais maiden väliset suhteet yhden ihmisen takia, vaikka se laissa on kiellettykin. Onhan naisetkin erittäin huonossa arvossa joissakin maissa ja siltikin Halonen on voinut vierailla niissä. Lisäksi Pekka on ollut YK-tehtävissä jo lähi-idässä, jossa myöskään ei laissa suvaita homoja. Eiköhän hänet ois jo kivitetty tai kuopattu sieltä, jos sillä jotakin merkitystä olisi :)

Linnanjuhlista sen verran, että se on yksi päivä vuodesta. Vuodessa on myös 364 muuta päivää, jolloin presidentin pitää toimia virassaan. Eihän me valita presidenttiä linnanjuhlien perusteella? Että kuka siellä olisi näyttävin ja mahtavin pari? Pekka ihan varmasti osaisi asiallisesti myös siellä käyttäytyä puolisonsa kanssa, koska on erittäin viisas mies ja ymmärtää myös muiden mielipiteitä. Eikä se, että Pekka on homo ja on linnanjuhlissa tarkoita varsinkaan sitä, ettei hän olisi suomalainen tai isänmaallinen, vaan varmasti kunnioittaa sitä päivää ihan yhtä paljon kuin me muutkin. Omasta mielestäni ehkä jopa enemmänkin, kun on nähnyt lähi-idässä sotaa.

Toivon todella, että käyt lukemassa tämän mun vastauksen :) Näähän on mun mielipiteitä ja sulla on tietysti oma mielipide. Ymmärrän ja kunnioitan sitä, mutta mielestäni nuo homo- syytökset on tässä kohtaa ihan kohtuuttomia. Ihmisessä on paljon muutakin kuin seksuaalisuus. Monta muutakin asiaa eikä toista sais tuomita tällaisen asian takia :)

Toivon, että Pekka tulisi presidentiksi, koska sitten meillä olisi presidentti, joka ajaa kaikkien asioita huolimatta siitä mikä on seksuaalinen suuntautuminen tai tulotasosi.

Anonyymi kirjoitti...

tosi hyvä teksti!
oon niin samaa mieltä sun kanssa, ja varmasti moni muukin.

Mirka kirjoitti...

kiitos :) ja oon jo täysin kyllästynyt tähän homokeskusteluun, ku kysehän on nimenomaan pätevyydestä ja tän ei missään nimessä pitäis liittyä edes politiikkaan...

Anonyymi kirjoitti...

Oon tosi jääräpäinen ja itsekäs ihminen, ja yleensä jos jotain päätän/lupaan niin sen myös pidän. Sun teksti oli tosi vaikuttava, ja ihme kyllä, sait hieman mun päätä käännettyä.. Ei mullakaan homoja vastaan mitään ole ollut, mutta ajattelin Suomea. Sä sait mut ajattelemaan sitä eri tavalla. Kiitos mirka :) sä taidat sittenkin olla ihan oikeessa

Mirka kirjoitti...

Kiitos kommentista :) Ihmisillä on aina eri näkökulmia asioihin!