torstaina, toukokuuta 30, 2013

meikkimokat mun mielestä

Meikkimokiin kuuluu yleensä just näitä vääränvärisiä meikkivoiteita, joista on jääny rajat leukapieliin tai varjostukset/poskipuna on miten sattuun.. Mää kuitenkin haluan ottaa esille muutaman jutun, jotka mua erityisesti häiritsee tietysti noiden edellämainittujen lisäksi. Näissä puhun sitten ihan arkimeikistä enkä mistään kuvausmeikeistä...

 Liian jyrkästi ja tarkasti piirretyt kulmakarvat (!!!!)

Mää en tajua, että mistä hitosta tällanen on ensinnäkin tullut jollekkin mieleen ja mistä ihmiset on keksiny, että tällaset kulmakarvat näyttäis tällasella "tavallisesti" pukeutuvalla hyvältä. Tällä tarkotan sitä, että mun mielestä tiettyille pukeutumistyyleille tällanen sopii (esim. gootti). 

Älkää hyvät ihmiset piirtäkö tällasia kulmia, koska ensinnäkin: näytätte sairaan vihasilta, se vie kaiken huomion kasvoista ja ne ei näytä ollenkaan luonnollisilta. Toisekseen on kamalaa kattoa, että sellaset blondit, joilla ei luonnostaan ole tummat kulmakarvat värittää kulmansa tällä tavalla.

Nythän on ollut meikkitrendinä vahvat kulmat - tajuan kyllä. Mutta jos haluaa tummat kulmakarvat arkikäytössä, niin siihen on myös paljon muita keinoja ku tällasten piirtäminen. Värjätkää ne ensinnäkin vaikka pikimustiksi tai tummanruskeiksi. Täyttäkää kynällä piirtäen karvaa (pieniä viivoja) eikä kannata painaa paljoa sillä kynällä.

Sitten on tietenkin niitä, joilla se karva ei vaan kasva sinne kulmiin. Ensinnäkin monet luulee niin, kun eivät jaksa/kestä kasvattaa niitä tarpeeksi pitkään. Jos ei todellakaan kasva ne karvat, niin tehkää piirtämällä sitä karvaa tai lopuksi pehmentäkää vanupuikolla.. Silleen ei jää niin tarkat rajat ja vihanen ilme (varsinkin tosta kulmakarvan alkukohdasta).

 Tönköt rajaukset ja tarkkarajaiset luomivärit

Ainainen ongelma: rajaukset. Tiedän, että se on vaikeaa aluksi ja tiedän, että se vaatii harjoittelua, mutta MUTTA! Älkää nyt ainakaan tehkö sotkusia rajauksia, paksusti ja ilman häivytystä. Ne näyttää ihan kamalalta, varsinkin alarajauksesssa. Jos rajauksen tekeminen on epävarmaa, häivytä se joka kerta pienellä siveltimellä ettei jää mitään rajoja. Paljon näkyy sellasia, joissa alarajauksen tekeminen loppuu keskelle silmää ja se on vaan tarkkana siinä. Ota vaikka oma etusormi ja hinkkaa sitä rajaa vähän siitä, niin näyttää paremmalta. Mieluiten tietysti sivellin on paras vaihtoehto, koska sillä tulee tasaisin lopputulos.

Sitten noihin luomiväreihin. On mahtavaa, että ihmiset haluaa kokeilla laittaa luomivärejä ja varsinkin yrittää sitä tummaa. Mutta pliis! On erittäin vaikeaa laittaa siististi luomivärejä niillä luomiväripakkauksissa tulevilla aplikaattoreilla. Sillon jää yleensä se laittaminen puoleenväliin ja lopputuloksena on tarkkarajainen kahden luomivärin raja keskellä luomea.. Ei näytä kauheen hyvältä. Ostakaa vaikka H&Mltä luomivärisivellin, joka maksaa ehkä 2€ ja häivyttäkää tuo raja. Se ei vie ketään konkurssiin.. Ja sitten värivalinnoissa kannattaa alottaa lähellä toisiaan olevista väreistä eikä heti valkosesta ja mustasta. 


Näiden kaikkien yhdistelmä on musta aivan kamalan näkönen. Ei ehkä niin paha kaukaa katsottuna ja tummatukkaisella, mutta läheltä järkyttävä ja blondilla viiskytkertaa kauheempi. Ja vaikka kuin yritin ampua yli, niin silti jostaki takaraivosta tuli tuo kulmakarvan malli eikä luomivärit ja rajaukset oo niin tarkkarajaisia ku joskus näkee ihmisillä. Ja tarkoituksena oli todellakin tehdä överit.
Mää nyt kuitenkin pyyhkäsin toiselta puolelta tuon kulmakarvan pois ja täytin sen mulle normaalilla tavalla. Sitten otin häivytyssiveltimeen helmiäiskultaa ja sudin sitä vaan tuohon tarkkarajasen luomivärisovelluksen päälle ja hyvä tuli. Tärkein on kuitenkin tuo kulmakarva-asia, kun niitä näkee niin paljon. Huomaatte varmaan kuvastakin, että huomio kiinnittyy vasemmalla puolella kokonaisuuteen ja oikealla puolella liian yliampuvaan kulmakarvaan...


Mielummin ollisin siis ilman meikkiä, kun näyttäsin tolta! Ihkuu


-Mirka

15 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Tää oli hyvä :D
Järkyttää nähä välillä niitä jotka piirtää kulmat niin jyrkiksi ja omasta hiusväristä poiketen ihan liian tummaksi. :D

Anonyymi kirjoitti...

Vedit ehkä hieman överiks ja muutenki se mitä ehkä hait liian tökerösti voi näyttää hyvältä!
Esim: http://hnenna.blogspot.fi/

Tämmöset postaukset on typeriä.

Mirka kirjoitti...

Heidi: Niimpä :)

Anonyymi: Tän oli tarkotuskin olla provosoiva :D Nähtävästi toimii ainakin sun osalta! Harmi ettet uskaltanu kirjottaa omalla nimelläsi :)

Anonyymi kirjoitti...

Haha, nuo on järkkyjä.:D Mutta musta on se teinin lokinpaskat, eli ne kauhiat valkoiset rajaukset silmien sisänurkassa, ne on kauhiat. :D

Mirka kirjoitti...

heheh :) onhan näitä kaikenmoisia :D

inka nitta kirjoitti...

piirsin joskus ihan järkyt kulmat...:D onneks on omat kasvanu jo ihan suht.koht tarpeeks...


http://inka-allornothing.blogspot.fi

Mirka kirjoitti...

jep :D mulla alko joskus teininä kulmat pikkase liian kaukaa toisistaan... yök

aurora kirjoitti...

Mä katoin ekalla kerralla et tää on joku meikki tutorial postaus :D oiski ollu ihan mielenkiintonen. mut sullehan sopii noi tarkat ja terävät kulmat! :D

Mirka kirjoitti...

hehhöö :D jep, tosi hyvin ;)

Anonyymi kirjoitti...

"Blogger Mirka sanoi...

jep :D mulla alko joskus teininä kulmat pikkase liian kaukaa toisistaan... yök" kuulostat melko ylimieliseltä, sillä joillakin ne kasvavat niin ihan luonnostaan. ei kauhean kunnioittavan kuuloista...

Ida kirjoitti...

Oot kyllä ihan superkaunis ilman meikkiä! Mä ite en voi myöskään sietää liian kaukana toisistaan olevia kulmia, enkä kyllä tiedä ketään ihmistä kellä luonnostaan alkaa kulma kasvamaan iiriksen kohdalta- minusta kommentissasi siis ei ollut mitään "epäkunnioittavaa" tai sitten itekin olen "epäkunnioittava" :D

Pahin meikkimoka mun mielestä on liian tarkat luomarit, väärin meikatut kulmat, liian tumma meikkivoide ja valkoiset silmänympärykset (en tiedä miten tän vois paremmin selittää, mutta jotkut meikkaavat ihan alaluomen sekä silmäpussit joko valokynällä tai valkoisella luomarilla)

Mirka kirjoitti...

Anonyymi: Mun kommentti ei oo näköjään tullu tänne asti, vaikka sen kirjotinkin.. eli

Anteeksi etten kunnioittanut mielestäsi liian kaukaa alkavia kulmakarvoja :DD Tarkennuksena edelliseen kommenttiini: mulla alko ne kulmat huomattavasti liian kaukaa eikä sellasia kyllä kasva kenelläkään :)Täytys varmaan liittää jokaseen kommenttiin kuva tarkennukseksi, ettei tällasia hernettä nokkaan vetävien tarvis tulla analysoimaan mun vastauksia.

Ida-Jessika: Voi kiitos paljon! Tälleen kesällä liikkuu enemmänki ilman meikkiä :) Ja totta kyllä nuo sun kertomat meikkimokat! Joskus nuo vaaleet silmänympärykset vaan tulee, ku otetaan salamalla kuvia vaikkei se luonnossa näyttäskään sellaselta! Mut tiedän mitä tarkotat ;)

Anonyymi kirjoitti...

okei, eli et vaikuttanut pelkästään ylimieliseltä. mielelläni etsin toisen blogin jota seuraan :) jatkoja!

Anonyymi kirjoitti...

myös minun mielestäni tuo kuulosti aika ilkeältä tuo kulmakarva kommentti..varisnkin kun sanoit että pikkasen liian kaukana, siitä sai vähän toisenlaisen käsityksen kun sellaisen että iiriksen kohdalta alkavat kasvamaan..

Mirka kirjoitti...

Anonyymi: Jatkoja myös sinullekkin :)

Anonyymi: Jos kuulisit mun äänenpainon miten tuon sanon, niin käsittäisit ihan eritavalla.. Enkä ymmärtäisit paremmin, jos tuo pikkusen olisi kirjotettu "PIKKUSEN" :)

Kummallekkin: Musta tää on jo aika naurettavaa, että analysoidaan mun yksittäisiä lauseita ja minkä käsityksen saa yhdestä sanasta. Ja niin kauan kun kommentoitte anonyyminä ilkeyksiä, niin vastaan myös yhtä ilkeästi takaisin :) Siitä on turha vetää hernettä vielä syvemmälle nokkaan.