tiistaina, helmikuuta 01, 2011

Jalkojenhoito

Riikan pyynnöstä: Kuin moni muistaa päivittäin hoitaa jalkoja? En ainakaan minä. Siksi onkin hyvä pitää vaikka kerran viikossa sellanen päivä, jolloin hoitaa jalat kuntoon. Ainakin minä pidän ja oon kokenut sen ihan loistavaksi suunnitelmaksi, kun on laiska :D 
Helpointa on ehkä kertoa miten mulla tää homma toimii. Jalathan pitäis pestä joka päivä miedolla saippuavedellä. Joo, se kyllä tapahtuu mulla, koska käyn joka päivä suihkussa tai vähintäänkin joka toinen päivä. Tärkeä on myös kuivata jalat tarkasti - etenkin varpaanvälit. Ei oo kiva, jos sinne jää hautumaan vettä ja  sitte varpaanvälit aukeaa. Jos ne aukeaa helposti muutenkin, niin voi laittaa väleihin talkkia :) 

Mutta jos nyt puhutaan tälläisesta varsinaisesta hoitopäivästä itselle, niin ensinnä kylvetetään jalat. Se pehmentää jalkojen ihoa ja näin ollen helpottaa työntekoa. Ensinnä lasketaan vatiin lämmintä vettä -itse tykkään vähän kuumemmasta vedestä, koska tykkään lillutella jalkoja vähä kauemminkin ja se kylmenee nopeasti. Sekaan vielä jotakin jalkakylpy-tuotetta, mistä itse tykkäät. Näitä on yleensä virkistäviä, raikastavia jne. Kaupasta löytyy ainakin Schollin tuotteita yleensä :) Lilluttele jalkoja 5-15min..

Muista kuivata jalat huolellisesti - myös varpaanvälit.Pyöräytä froteepyyhkeellä kantapäitä muutamn kerran (näin teen myös aina suihkun jälkeen). Ota raspi käteen, käytä sitä jalkakylpyvedessä, kuivaa valuva vesi pois ja raspaa kovettumakohdat. Käytä raspia aina välillä vedessä, koska näin se on hellävaraisempi jaloille. Jos on halkeamia, niin raspaa halkeaman suuntaisesti - ei missään nimessä levitetä halkeamaa enempää. 
Jos kovettumaa ei löydy paljon, niin jalat voi kuoria. Tähän sopii, jokin aika isokiteinen kuorintavoide :) 

Tämän jälkeen jalat täytyisi rasvata. Muista pyöritellä myös kynsinauhat, mutta älä laita rasvaa varpaidenväleihin. Kannattaa miettiä ostaessa, että millainen rasva sopii itselle. Jos on helposti hal- keavat kantapäät, niin esim. Gehwolilta löytyy juurikin tähän tarkoitukseen sopiva rasva. Kaupasta löytyy Shcollin tuotteita.

Sitten kynsiin ja kynsinauhoihin. Työntele kynsinauhoja vaikka froteepyyhkeen kulmalla ja pyörittele niihin rasvaa. Voit käyttää  kynsinauhavettä ja kynsinauhavoidetta, jos omistat. Leikkaa kynnet suorakulmaisesti, mutta muista pyöristää vähän reunoja. Kynsienalukset kannattaa muistaa putsata vaikka hammastikun tai appelsiinipuutikun avulla. Viilaa kynnet lopuksi, ettei jää teräviä kulmia.
Poista kynsilakanpoistoaineella rasva kynsien päältä pois. Laita aluslakka, värillinen lakka ja siihen päälle vielä suojaamaan päällyslakka. Itse tykkään varpaissa tällä hetkellä pinkistä  ranskalaisesta mustilla  ja pinkeillä koristuksilla :) 

Oon sitä mieltä, että ammattilaisella jalkahoidossa kannattaa käydä ainakin 2 kertaa vuodessa. Jalathan kannattelee meitä jokaikinen päivä :) Raspaamistakin suositellaan tehtävän vain vkon/2vkon välein. Jos raspaa useammin, niin iho puolustautuu ja voi olla, että omistaa sitten vielä pahemmat kovettumat.


Eikä raspatakkaa saa liikaa kerralla! Vähän kerrallaan :) Ja jos tuntuu, että jaloissa on jotain vialla, niin on hyvä mennä jalkahoitajalle. He antavat kyllä tietoa, että mitä tulee tehdä.. Ja kun käy kosmetologilla jalkahoidossa, niin saa varmasti kotiohjeita ihan henkilökohtaisesti. Mut tälleen minä hoidan omia jalkojani :) Toivottavasti tästä oli jotain apua! Musta tuntuu, että oon unohtanu sanoa jotakin.. :D -Mirka p.s kuvat googlesta etsitty

2 kommenttia:

Neiti P. kirjoitti...

Ihanaa, kiitos! :D Ehkä kohta munki varpaita kehtaa jolleki näytellä.

Mirka kirjoitti...

siis mähän en voinu näitä sulle henk kohtasesti antaa :D:D:D vaan piti blogin kautta hah