tiistaina, elokuuta 13, 2013

Kesä loppuu ja siitä se sitten alkaa







Mua ärsyttää ku kesä loppuu. Silti tykkään syksystä. Ainut asia mikä mua oikeestaan ärsyttää on lämpö - se ku tulee kylmä. Syksy on kaunis, talvi on kaunis ja kevät on kaunis, mutta kesällä on lämmintä. Syksyllä on mun synttärit, voi käyttää nahkatakkia vaikka joka päivä ja väriloisto on ihana. Talvella on niin valkoista, joen jäällä voi hiihtää ja puut näyttää hienolta. Keväällä kaikki alkaa pikku hiljaa kukoistamaan, ku kesä on tulossa..mutta se lämpö on vaan kesällä.

Kesällä kaikki ihmisetkin on paljo ilosempia. On ärsyttävää tietää, että ku tästä syksy pimenee, niin pimenee myös ihmisten päässä ja ollaan taas niitä tavallisia totisia ja jäykkiä suomalaisia yrmykyrmyjä. Sitten sekin vielä, että ku mitä enemmän joulu lähestyy, niin täällä Rollossa lähestyy myös ruuhka-aika kelkkahaalarityypeistä. Näillä tyypeillä tarkotan turisteja. Eikä siinä mitään, sehän tänne varmasti elannon monelle tuo, mutta itellä jotenkin jääny tässä neljän vuoden aikana jo ärsytys tästä joulun palvonnasta. Täällä joulu on ympärivuoden läsnä jollakin tapaa...jee. Siks mua ei ehkä enää niin nappaa tuo koulu matkailupuolella, koska täällä se keskittyy talveen ja ite oon kotoisin sieltä, missä sesonki on kesä.

Sitten tulee tammikuu ja sillon tulee venäläiset. Yritäppä sillon kävellä näkemättä yhtään tiukkaa toppahaalaripukua, turkista tai paljettihässäkkää kauppakeskuksessa. Itse kieltä ei voi olla kuulematta varmaan edes kymmentä sekunttia. Se ei kyllä mua haittaa, koska musta venäjän kieli on kaunista ja haluaisin osata sitä paremmin. Mikään muu ei mua heissä ärsytä, ku heidän autolla ajaminen, parkkeeraus tai mikä vaan ajoneuvoihin liittyvä. Ne saattaa pysähtyä keskelle risteystä hätävilkut päällä lukemaan karttaa, parkkeerata poikittain parkkiruutuun tai kiilata mistä tahansa kaistalta sun eteen. Tällä hetkellä venäläisten määrä täällä tälleen ihan perus tallaajan silmissä on kyllä lisääntynyt - melkeen joka päivä näkee vähintäänkin venäläisen auton.

Ja oikeesti, musta tuntuu, että täällä ihmisten elämä pyörii näiden ympärillä talvella. Mutta tällä hetkellä tilanne on se, että luultavammin, jos mitään mullistavaa ei tapahdu, niin joulukuussa nämä kaksi ihmistä täältä taloudesta vaihtaa maisemaa kotiseudulle. Näin neljän vuoden aikana on vaan vahvistunu se, että meidän koti on Pohjanmaalla. Paikalla ei sinänsä ole niin väliä, mutta alustavasti Ylivieskaan ollaan tulossa. Myös Oulu on meidän vaihtoehtona :) Muistan sen, ku halusin niin kovasti vaan pois tuolta seudulta ja sitten kun lähdin, niin tuli ikävä takaisin..

Ikävä tulee kyllä Rovaniemeä varmasti, mutta onneksi täällä tulee  vierailemaan. Täällä kuitenkin asuu ystäviä ja ihana kummilapsi. Ehkä tulee myös ikävä tuota turisti hömpötystä, vaikka en sitä kyllä nyt myönnäkään. Oon sitä mieltä, että joulu on mukava olla kerran vuodessa joulukuun lopussa :D Ja sitä tulee myös ikävä, että täällä on vaatekaupat hyviä ja siistissä järjestyksessä! Ja se, että täällä on oikeasti monikulttuurista ja vähemmän rasistista porukkaa ku Pohjanmaalla :D

Mutta nyt aion nauttia vielä muutamista kuukausista mitä täällä Rollossa on jäljellä! (ja siivoan ja myyn ja heitän roskiin kaiken turhan.) -Mirka 

5 kommenttia:

leenaellen kirjoitti...

Kiva blogi sulla! =)

Mirka kirjoitti...

Kiitos sulle! :)

annieveliina kirjoitti...

Aivan ihana kuva tuolta biitsiltä!! :) Ja susta kans tuo missä makaat :) Aivan tosi kaunis!

Mirka kirjoitti...

kiitos paljon :) merkitsee paljon, koska mulla ei ole siinä yhtään meikkiä :)

Mirka kirjoitti...

Kiitos Satu :) giwaa ku löysit tänne!