perjantaina, joulukuuta 09, 2011

Hankintoja kosmetologikoulussa

Kun alotin kosmetologi opinnot, mun käskettiin hommata tällänen kirja. Tää on melkeen ainokainen kirja, joka meidän pitää edes hankkia ihonhoitoon: Ihonhoito kauneudenhoitoalalle. Kaikki asiat on selitetty kyllä juurta jaksain ja kerrottu selvällä suomenkielellä. Tää kirja oikeestaan kattaa kaiken perustiedon, mitä meidän pitää tietää ihonhoidosta. Lisänä tietysti anatomia. Plussaa hyvistä kuvista ja muutamista anatomia- kuvista, jotka on auttanut paljo. Tää kirja makso aika paljon. Muistaakseni jotain yli 50€.
Ostin myös toisen kosmetologikirjan "Kerro, kerro kuvastin", joka on Una Nuotion tekemä kirja. Tää täydentää tuota toista kirjaa, mutta tässä ei ole niin paljo kuvia. Tätä on käytetty aikasemmin ainakin meidän koulussa oppikirjana :) Tää makso muistaakseni jotain 30€.
Sitten tietysti meidän piti ostaa työpuvut + nimikyltti itselle, joita käytetään ainakin asiakaspalvelussa ja muillakin tunneilla. Luokankesken me käytetään mitä tahansa valkosia vaatteita. Niitäkin mun piti sillon alussa ostaa, mutta nytpä niitä on kerääntynytki jo isot kasat :) Työpuku makso jotain 150€ ja nimikyltti 3-4€. Nyt ostin uuden yläosan, sellasen takkimaisen. Se makso jotakin 70€. Noi sotkeentuu tosi helposti, ku ovat valkosia ja siks kannattaakin miettiä ostaessa, että ostaako miten hintavan :)
Alussa ja sen jälkeenkin suurin rahareikä sitte tietysti on kaikennäköset tuotteet ja koulutukset ITELLE. Oon ainakin itse ostanut itelleni jalkahoitovälineet, käsihoitovälineet ja kasvohoitovälineet + tuotteita. Enkä edes halua ajatella paljonko ne on maksanu... Ekassa kuvassa näkyy esim. sokeri, jonka koulutus makso yli 200€ :) Koulutuksiaki on vaikka mitä ihania, kun ois vaan rahaa köyhällä opiskelijalla ;). Opiskelija-aikanahan ne olis kaikista helpointa käydä..
Ehostuksen alkaessa täytyy tietysti hankkia siveltimet. Meidän luokalta melkeen kaikki hankittiin Riitta Vaaran siveltimet. Maksoi jotakin 150€ :) Lisäksi piti ostaa Meikkaus kirja. Meillä on meikkauksesta tuo Tuija Luukkaisen, Taina Raivion ja Tuula Väliahon kirja. Hintaa oli jotakin 45€ luokkaa muistaakseni. Tää kirja on ollu kyllä ihan hyvä perusoppikirja. Asiat on selkeesti kerrottuna ja kuviakin on ihan riittävästi :)

Multa joskus tätä pyydettiin ja nyt sitte vasta sain tämän aikaseksi :D mutta tässä vähä osviittaa siitä, mitä joutuu hankkimaan ainakin täällä, kun alottaa kosmetologikoulun. Tietysti tuntuu heti aluksi, että apua miten paljon kaikkea kallista pitää hankkia, mutta ei se siltä tunnu oikeesti. Nää kaikki hankinnat ei todellakaan tuu heti kerralla. Tietysti siihen pystyy itsekkin vaikuttamaan paljonko haluaa itseään kouluttaa ja paljonko pystyy laittaa rahaa palamaan tässä opiskeluvaiheessa. 

Tunti sitten tultiin tähän Oulaisiin. Oli tarkotus tulla junalla, mutta ku mentiin sinne juna-asemalle nii siellä oli ihan järjettömät jonot. Ja lippua ostamassa oli tietysti kaikki mummerot, kun kello oli aamupäivää. Siellä ne höpötteli lippuluukulla monta minuuttia, että ku "kahen viikon päästä oon sinne Kemmiin lähösä ja ja tarvittisin nyt lipun sitten sinne ja takasin" ja blaaaa. Meinas hermo mennä - ja menikin. Mentiin takasin kämpille ja lähettiin autolla :) No, olis ollu mukava mennä junallakin välillä, mutta joskus toiste sitten! 

Eilen mulla oli kyllä hullu draivi tän kirjottamisen kans, ku kirjotin 2 raporttia, joista tuli yhteensä reilu 40 sivua ja sitte vielä tän postauksenki valmiiksi :) Kyllä siinä vähä jo alko turhauttaan, mut nyt on ilonen mieli, ku on saanu paljon aikaseksi eikä tarvi huolehtia hirveesti mistään viikonloppuna. Alkuviikosta tosin vielä yks raportti pitäis kirjottaa, mut sehä menee jo rutiinilla näitte jälkee ;) Huomenna Janilla on peli. Palaillaan! -Mirka 

6 kommenttia:

-R- kirjoitti...

meillä oli tuo Alexandria-sokerointikoulutus tänään ja se makso "vaan" 180 e :o

Mirka kirjoitti...

aijaaa :D meillä tuli siinä jotain extrasokereita yms yms nii siks se makso enemmä vissii :D

-R- kirjoitti...

meillä oli siin paketis kaks sokeria, tropical ja regular :)

mitä muuten tykkäät sokeroinnista? tuntuu, että se tekniikka vaatii vähän hiomista vielä :D

Mirka kirjoitti...

Noo, oon ite käyny sen koulutuksen jo vuosi sitten :) sokerointi on paras tapa karvanpoistoon musta ja kyllä se tekniikkaki tulee, ku tekee vaa paljon :D Ei se enää tunnu sillee vaikeelta.. :D

Lara kirjoitti...

vähänkö tää on mahtavaa kun teit tälläsen postauksen :) Sain ite just eilen kirjeen mun koulusta, ja siinä on listat kaikesta mitä pitää hankkia.. yhteensä 500euroa menee tohon ekaan vuoteen.. :/ ja meijän pitää hankkia ne nyt heti ennen kun koulu alkaa tammikuussa. tylsää - pitää käydä pankissa neuvottelemassa rahoituksesta.. :/ Mutta tosi hyödyllistä tietää esim noista asuista ja niiden hinnoista. Kiitos :)

Mirka kirjoitti...

Huh! Ompa mukava ku kerralla pitää rysäyttää noin paljon..:D Mut joo, kyllä tähän kouluun rahaa saa uppoomaan, siitä ei oo huolta :P Jos oot ostamassa työpukua, nii suosittelen Diodemaa.. Inspire me:n vaatteet on ainaki mun käytössä ollu huonompi. Ei hengitä niin hyvin ja osalla menny rikki niitä :)