perjantaina, lokakuuta 03, 2014

huulipunasävyn valinta

Ensimmäisenä, haluan sanoa, että mikään väri ei ns. ole väärä. Kerron tässä vain miten voidaan valita juuri sopiva sävy, joka parhaiten sopii ihonväriin, hiustenväriin, pohjaan ja persoonallisuuteen.

Ensiksi lähdetään siitä, oletko lämmin vai kylmäpohjainen?  

Source
 kuva täältä

Tämä ei tarkoita sitä, että kylmäpohjaisen ihmisen tulisi käyttää sinistä huulipunaa - NOT. Tämä tarkoittaa sitä, miten sinun pohja taittaa huulipunan sävyä. Tässä esimerkki kuva samasta huulipunasta:

 Source
 kuva täältä

Vasemmalla lämminpohjainen ihminen ja oikealla kylmäpohjainen ihminen, huulipuna taittaa sävyään eri tavalla. Siksi toisella sama huulipuna voi näyttää eriltä kuin itsellä. Kun tietää oman pohjan, on helpompi etsiä sille sopivaa huulipunaa. 

Lyhyesti sanottuna, jos etsii punaista huulipunaa: lämminpohjainen etsii enemmän oranssiin tai ruskeaan pohjautuvaa ja kylmäpohjainen etsii sinisempipohjaista punaista. En silti sano, ettei lämminpohjainen voisi näyttää hyvältä kylmänsävyisessä huulipunassa :) Tämä on vain teille avuksi, kuinka löytää hyvä huulipuna! 

 Jos olet etsimässä ensimmäistä huulipunaa, helpoin sääntö on: mitä tummempi iho, sitä tummempaa huulipunansävyä voit käyttää. Vaalealle iholle käy paremmin persikkaiset ja pinkit sävyt ja tummalle iholle luumuiset ja rusehtavat. Kaikkia huulipunan sävyjä voi kaikki käyttää, mutta toiset värit näyttävät toisella hehkeämmältä kuin toisella. Tässä helppo kuva, jonka avulla löytää ihonvärille sopivan huulipunan:
Source
kuva täältä
 
Huulipunan sävyä valitessa voi miettiä myös silmien väriä, hiusten väriä, onko mielummin romanttinen vaaleiden sävyjen käyttäjä vai rohkea revittelijä raikkailla väreillä. Tälleen kärjistettynä,jos on kylmänvioletti tukka, niin se voi vähän riidellä lämpimän oranssinpunaisen huulipunan kanssa. Jos haluaa korostaa sinisiä silmiä huulipunansävyllä, käytä pinkkiä!
http://mjmakeupandstyling.com/wp-content/uploads/2013/11/photo1.jpg
  
Nyt kaikki vaan rohkeasti etsimään itelle huulipunaa! Jos et ole aiemmin käyttänyt, niin aloita vaaleista sävyistä :) Ne, jotka käyttävät jo huulipunaa, niin rohkeasti kokeilemaan eri sävyjä ettei jumitu yhteen samaan väriin!

-Mirka

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

mitä pinkkiä suosittelet eniten sinisilmäiselle ? :) mulla on joku rimmelin halppispuna käytössä nyt

Mirka kirjoitti...

Moi! Huulipunia on niin paljon, etten kyllä yhdenlaista osaa juuri Sinulle suositella, kun en näe edes kasvojasi :) Rimmelin huulipunakin on varmasti hyvä! jos jotain heittäisin, niin Sensailla on ihana vaaleanpunainen ainakin :)