perjantaina, helmikuuta 15, 2013

ripsienpidennykset

Yritykseni löydät täältä.

Mä en nyt ihan kaikkia tietoja ala tässä kertomaan ripsienpidennyksistä, koska varmasti jokaikinen voi etsiä ne tiedot ihan itse netistä. Kerron tästä vähän mun näkökulmasta. Ideanahan on liimata yksi kuitu yhteen omaan ripseen ja täyttää rivistö mahdollisimman täyteen. 

Heti ensimmäisenä lähetään tärkeimpiin juttuihin, koska suurinosa ihmisistä haluaa "pitkät, kaarevat ja tuuheat ripset". Ripsiä ei voi laittaa enempää kuin omia ripsiä on. Jos omistat harvat ripset, niin vaikea niistä on todella tuuheita tehdä.  Tietysti voi laittaa paksumpaa ripseä, mutta jos oma ripsi on todella hento, niin se kuitu painaa liikaa. Sillon se sitten lurpattaa, oma ripsi ei jaksa kannatella sitä kovin kauaa ja se putoaa aiemmin.

Jos haluat hirveän pitkät ripset ja oma ripsi on lyhyt, niin se ei jaksa kantaa. Tähän pätee taas sama juttu kuin tohon paksuuteenkin; kun ripsi painaa paljo enemmän, niin se lurpahtaa ja tippuu aiemmin :)

Jos oma ripsi osoittaa suoraan alaspäin, niin ei siihen kovin kaarevaa kannata laittaa, kun liimauspinta on sillon niin lyhyt. Oon monesti käyttäny tässä yhteydessä mielikuvaa kahdesta putkesta. Jos on suora rautaputki ja siihen liimataan suoraan ylöspäin kaareutuva C tai D ripsi, niin liimapinta on todella lyhyt. Kun taas suoraan rautaputkeen liimataan vaikka J tai L ripsi, jotka kaartuu paljon loivemmin, niin liimapinta on pitempi ja näin ollen pysyvyys on parempi.

Tietysti voit tietyn ajanjakson, esim. pikkujoulukauden, pitää vähän paksumpaa ja pitempää ripseä, mutta kannattaa siirtyä siihen omalle ripselle parhaaseen malliin taas hetken päästä. Tietysti tälläsella kokeilukaudella kannattaa muistaa varhaistaa huoltoa vaikka viikolla :) Yleensä ripsissä mennään sillä tavalla, että ensin lähdetään luonnollisesta, sitten kokeillaan erilaisia vaihtoehtoja, lopuksi palataan luonnolliseen ja joskus tehdään vähän tuuhempaa tai pitempää riippuen juhlista tms.
Harvoin monikaan näkee millaset työkalut ripsienlaittajalla on käsissään :D Tässäpä sitten näätte millaset pinsetit mulla on. Nuo suorat on siis vasemmassa kädessä ja sillä erotellaan oma ripsi ja mutkapinseteillä otetaan kuitu ja liimataan se omaan ripseen. Tietty siinä on sitten myös jonkinlainen liimakuppi, ripset irtona tai kädessä liuskoina ja ripsiharja jne. vaikka mitä muuta..

Mää tein tosiaan ripset mun pikkusiskolle Moonalle tossa sunnuntaina ja otin samalla muutaman kuvan. Pikkasen taustatietona, että Moonalla on luonnostaan todella pitkät ja kaartuvat ripset, mutta ne on vaaleat. Moonalle onki tehty aiemmin väri ja laitettu myöhemmin sitten vain tuuhennosta ripsistä, mutta tällä kertaa kokeiltiin tehdä koko setti :) Osa ripsistä on vahvempaa ja osa on ihan untuvan oloista :D Moonan pisimmät ripset on 11mm kuidun mittasta, eli todella pitkät. Laitoin  9,11 ja 13mm ripseä. Vahvoihin ripsiin käytin paksumpaa ja ohuempaa ripseä laitoin sinne, missä ripsi on hennompaa. Lopuksi käyn aina läpi yhden ripsen kerrallaan, että jokanen ripsi on erillään eikä mikään ole yhdessä.
Ois tietenki voinu harjata vähä paremmin nää ripset, mutta näättepäs ainakin suunilleen mitä oon tonne tehnynnä :) Muutama tärkeä juttu, jotka kannattaa huomioida on:

1. Ainakin ensimmäinen 24h kannattaa olla kastelematta ripsiä, mielellään vielä enemmän. Vesihöyry vaikuttaa myös ja kuura, kasvojen pesu illalla, hikoilu...jne. Näitä asioita ei välttis aina hoksaakaan :) Ripsiliima tosiaan kiinnittyy vielä ripsienlaiton jälkeenkin, niin siksi niitä ei saa kastella.

2. Eka yö ripsienlaiton jälkeen kannattaa yrittää nukkua selällään. Tosiaan, kun se ripsiliima kiinnittyy vielä, niin ne pysyy oikeassa asennossa eikä ala taipuileen sitte naamallaan nukkumisen ansiosta.. 

3. Silmätippojen, ripsivärin ja öljypitoisten meikinpoistotuotteiden käyttö, sauna ja hikoilu vaikuttaa ripsien pysyvyyteen.

4. Todella rasvoittuvat luomet voi vaikuttaa ripsien pysyvyyteen..

5. Jos hiukset on liukasta laatua, niin voi olla ripsetkin!

6. Liiallinen rasittaminen on ihan turhasta. Ei niitä ripsiä tarvi kokoajan olla harjaamassa; ainoastaan sillon, kun joku ripsi menee väärään suuntaan. Itse harjaan aika harvoin omia ripsiä :)

7. Riippuen siitä kummalla kyljellä nukut, niin luultavasti myös sieltä ulkonurkasta lähtee ripset ekana. 

8. Jos itse olet halunnut todella paksut ja pitkät ripset, niin muista myös, että huolto tulee luultavasti nopeampaa.

9. Flunssassa tai allergian ollessa päällä silmät vuotaa enemmän. Tällöin se myös liuottaa ripsiliimaa ja ripset irtoaa nopeempaa.

10. Tärkein! Älä tee ripsienpidennyksiä, jos et ole käyny koulutusta. Voi saada todella pahannäköstä jälkeä aikaseksi. Googlettakaa vaikka "not good lash extensions" tms.  
    

Jos tulee jotain kysyttävää, niin kysykää :) Mutta sellanen pieni pläjäys ripsienpidennyksistä!

-Mirka

10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Hei Mirka, en löytänyt sähköpostiasi mistään joten voisitko laittaa minulle mailia osoitteeseen lilamcb@gmail.com tai jättää osoitteesi minulle kommenttiboksiin. Olisi sinulle asiaa :)

Anonyymi kirjoitti...

Voiko irtoripsiä laittaa tuuhennokseksi esim. vain ulkonurkan yläripsiin ns. kissamaisen katseen saamiseksi? Hyvä tietopaketti muuten :). Tuntuu että jotkut ripsientekijät laittavat vain mitä asiakas tahtoo :/.

Venla kirjoitti...

Sulle ois haastetta mun blogissa http://liveoncevenla.blogspot.fi/2013/02/i-wanna-know-your-name.html ;)

Mirka kirjoitti...

Anonyymi: Jep! Irtoripsiä voi laittaa ulkokulmaan ja sillä tavalla saa jopa ripsienpidennysmäisenkin lopputuloksen :) oon tehnyt tästäkin postauksen ja se löytyy täältä: http://mirrrrka.blogspot.fi/2012/02/part-4-irtoripsienkiinnitys.html

Venla: Kiitos haasteesta :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko hyvin suorat alaspäinsuuntautuvat ripset este ripsenpidennyksille?

Mirka kirjoitti...

Ei oo :) sitte joutuu vaan laittamaan kaarevuudeeltaan suorempaa, esim, J tai L kaarta :)

Jolanda Hilakari kirjoitti...

Onko kaarevuus D vai C ? Kumpaa suosittelet?

Mirka kirjoitti...

Moonalla on tuossa C- kaarta :) D-kaari on näkyvämpi, muttei välttämättä pysy niin hyvin kuin C-kaari. Ja eri silmässä eri kaarevuudet näyttää eriltä.. Sun täytyy vaan kokeilla!

Jolanda Hilakari kirjoitti...

Okei!! Entä mitkä nuo pituudet on tuossa?

Mirka kirjoitti...

Tuossa tekstissäkin lukee, mutta 9,11,13mm :)