tiistaina, helmikuuta 05, 2013

oma meikkipohja

Monet kysyy aina mun ihosta, että miten saa tollasen ihon? Mulla ei oo todellakaan täydellinen iho, mulla on itseasiassa aika ärsyttävä ja todella rasvainen iho, jossa on paljon mustapäitä. Talvella se on tosi pintakuiva ja joskus siinä on paljon epäpuhtauksia. Meikillä saa kuitenki paljon aikaan. Mulla meikkipohja rakentuu aika monesta osasta ja ohuista kerroksista. Tää ei missään nimessä näytä kuitenkaan sellaselta naamiolta niinku esimerkiksi kuivan ihotyypin omaavan iholla tää vois näyttääkin. Tykkään, että ihossa saa olla vähän kiiltoa ja ns. heleyttä.




Laitan aina ekana tietysti kosteusvoiteen ja annan sen imeytyä ennenku alan laittamaan meikkiä. Sen jälkeen levitän koko kasvoille todella ohuen fluidimaisen meikkivoiteen. Tällä pyrin siihen, että saan ihonvärin tasotettua tasaisemmaksi. Iltameikkiin laitan yleensä vielä mattapinnan jättävän pohjustustuotteen T-alueelle, mutta arkikäytössä aika harvoin..




Sitten ku meikkivoide on levitetty, otan vaaleampaa peitevoidetta. Nyt puhutaan sitten peitevoiteesta, joka on kans nestemäisessä muodossa ja todella ohutta. Levitän sitä silmänaluksille, nenään, leukaan ja kulmakarvojen väliselle alueelle. Peitettävää mulla ei nimittäin tuolla poskissa tai ohtassa oikeestaan oo. Tässä vaiheessa siis alan jo vähän muotoilemaan kasvoja :)




Sitten siirrytään enemmän peittämiseen. Punoittavien alueiden peittämisen hoidan punaisen neutraloijalla, joka on vahamainen. Laitan sitä poskipäihin, nenään, erityisesti nenänpieliin ja leukaan. Käytän yleensä Blascon peiteväriä, ku se pysyy parhaiten ainakin mulla paikoillaan tossa nenän alueella :D




Valokynä on tietysti vuorossa sitten. Elikkä tosta kuvasta nyt aikalailla näkyykin mihin kohti sitä tykkään lykkiä. Elikkä nenä, silmäpussit, otsa, huulten yläkaari, leuka.





Tässä näkyy pohja tähän mennessä, kun kasvoja on jo siis vähä muotoiltu ja kaikki on häivytetty kasvoille. Iho on sinänsä näinkin ihan ok.





Mutta koska mulla on aika vahvasti rasvoittuva iho, niin mun on pakko puuteroida koko kasvot. Joskus kun lähden juhlimaan niin saatan laittaa kevyesti vielä mineraalit tohon päälle :D






Kaiken tän jälkeen laitan vielä aurinkopuuterin, poskipunan ja hohtoa poskiluun päälle :) Oon tehny postauksen näistä ja se löytyy täältä.
Sitte mun pohja on valmis!




Tässä nyt vielä sitten esimerkki kuva siitä miltä toi mun iho näyttää noin tunnin päästä, ku pohja on tehty. Eli aika luonnollisen kiiltävää lopputulosta tulee kuitenkin, vaikka jostain saattaa tuntua, että laitoin hulluna meikkiä. Meikki on nyt tossa kuvassa muutenkin paljon, ku kerrankin oli aikaa meikkailla vähän enemmän silmiä jne. :) Normaalisti mennään siis aikalailla pelkällä pohjalla :D


Semmonen on mun meikkipohja näin talvella. Kesällä käytän vaan jotain sävyttäviä päivävoiteita tai sekoitan ihan meikkivoiteen sekaan kasvovoidetta. Sillon mun kasvojen sävy on aikalailla tasanen rusketuksen ansiosta enkä tarvi niin peittävää pohjaa. Tietty peitän peitevoiteilla, jos sellaseen on tarvetta. Aurinkopuuteri ja hohdepuuteri on mulle kesän ykkösjuttuja aina :) Ja tietysti hyvin hoidetut kulmat ja ripsienpidennykset.. muuta ei tarviikkaan :D


Tässäpä vielä muutama huomio!

1. Jos iho on kuiva, älä käytä meikkivoiteena ainakaan mitään mattapintaa jättävää, liian paksua meikkivoidetta, paljon puuteria tai ei ainakaan meikkipuuteria. Se näyttää vielä enemmän kuivalta! Suosi kosteuttavia ja fluidimaisia meikkivoiteita, äläkä mielellään käytä puuteria ollenkaan :)

2. Jos iho on huonossa kunnossa, aloita ensin ihonhoidosta. Ei siitä, että ostampa paremman meikkivoiteen, että saan kaiken piiloon.

3. Meikkivoiteen ei tule peittää kaikkea kasvoilta. Sitä varten on peitevärit! Meikkivoide kannattaa laittaa vain ohuesti ja näppylät, punotukset ja silmänalukset peittää peiteaineella :) Tällöin tulee luonnollisempi lopputulos!

4. Jos ihossa ei oo mitään peitettävää, niin älä käytä turhaa liian peittäviä meikkivoiteita. Kokeile pelkkää BB-voidetta tai sävyttäviä päivävoiteita. Kaunis ja kuulas iho kannattaa näyttää :)

5. Älä testaa meikkivoiteen sävyä käteen, vaan kaulaan tai leukapieleen. Liian monta kertaa talvella näkyy vääränvärisiä meikkivoiteita, kun ei se iho yleensä ole samanvärinen kädellä ja kasvoissa :) Luonnonvalo on niin ankara!

6. Meikkivoidetta valitessa kannattaa siis miettiä valmiiksi mitä oma iho tarvii. Kosteutta? Mattapintaa? Peittävyyttä? Kiinteytystä? Vain pientä tasoitusta? ja lähtee sen pohjalta ostaan sitä.. Ei niin, että "ku mun kaverilla oli tää ja tää oli sen mielestä paras" - teillä ei oo välttis sama ihotyyppi :)

7. Kosteuta iho aina hyvin meikin alle. Tulee aina kauniimpi lopputulos :) Hilseilevä nenä vielä puuteroituna ei oo kauheen kiva...

8. Sienellä meikatessa vetämällä tulee ohutta jälkeä ja taputtamalla luonnollisesti peittävämpää jälkeä.. Karkeesti sanottuna vedä poskilla ja otsassa, taputtele T-alueella. Siveltimellä laittaessa taas pääsee paremmin ahtaisiin paikkoihin eikä meikkivoidetta mene hukkaan niin paljon kuin sienellä laittaessa. Sormilla laittaessa ihon lämpö levittää meikkivoiteen tasaisesti.

9. Peiteaineissa toimii vastavärit. Punainen- vihreä ja sininen- oranssi. Siksi punaisen neutraloija on vihertävän värinen ja silmänaluksille tarkoitettu peiteaine oranssiin taittava.

10. Jos haluaa peittävyyttä kunnolla, niin satsaa sillon peittävään meikkivoiteeseen.  Älä kasaa elintarvikekaupan meikkivoidetta miljoonaa kerrosta :)

 
Siinäpä muutama juttu, joka näin äkkiseltään tuli mieleen :) Eipäs muuta! -Mirka

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Heippa! Käytätkö poskiluulla jauhemaista vai voidemaista korostus/hohtoainetta? :)

Mirka kirjoitti...

Moikka!

Käytän yleensä jauhemaisia :)